Las Cepas, SLU Unión Familia Agricultures

Bodegaen har været økologisk drevet siden 1996, men har kun produceret egne vine, på dybe jorde med masser af kalksten, siden 2003.

Ejendommen har 52 ha., vores mål er at få centenariske vinmarker, altså mere end 100 år gamle.

Las Cepas er, især, meget stolte over sine gamle Graciano og Garnacha vinmarker og det potentiale som findes her.

På grund af vinstokkenes høje alder, er udbyttet minimalt, men druerne til gengæld af en excellent kvalitet, som gør vinene koncentrerede og komplekse.

Succesen for vinene skyldes bl.a. det store potentiale i druen Graciano, som er meget vanskelig at dyrke, da den kræver en begrænset fugtighed og rigtig temperatur.

Las Cepas’ vinmarker sameksisterer i et naturligt miljø med stor biodiversitet.

Som økologiske vinbønder bruges organisk gødning til at befrugte jorden i stedet for kunstgødning, der bruges ikke herbicider eller syntetiske pesticider.

Der er præcis kontrol over tilsætning af sulfitter (15%), hvilket er halvdelen af det tilladte minimumsantal (30%)

Klaring og stabilisering af vinen foregår naturligt ved hjælp af egen tyngdekraft uden gelatine eller æg eller andet animalsk produkt, derfor er disse vine meget velegnede, også til vegetarer.

Vejrforhold med meget lidt nedbør gør det til et sted, hvor mulighederne for dyrkning af økologiske vine er formidable.

Vinifikation                             

Der fås den maksimale frugt ved præcist kontrollerede temperatur i den første alkoholiske gæring, efterfulgt af tiden i fade.

Vinen produceres i 3000-liters concrete tanks.

Porøsiteten i dette materiale giver vinen mulighed for at trække vejret.

Derefter skabes det grønne vertikale lufttryk (som ikke beskadiger det overskydende drueskind), og den malolaktiske gæring som foregår i franske egetræsfade, går i gang.

Ligeledes bruges også rustfrit stål tanke med en kapacitet på 15.000 liter samt store træfade 5000 og 8000 liters.

I den endelige lagring i kældrene bruges små fade á 225 liter fransk eg.